We-In Tech Programının Yeni Dönem Kayıtları Başlamıştır

22 Mayıs 2024 Çarşamba



Kadınları güçlendirmeyi hedefleyen heyecan verici küresel girişim olan ve Romanya'da Arctic, Güney Afrika'da Defy, Pakistan'da Dawlance, Türkiye'de ise Beko tarafından yürütülen “WE-inTech” Programı’nın yeni dönem kayıtları başlamıştır. 
 
“WE-inTech” Programı’yla kadınların, mühendislik ve STEM alanlarında daha çok yer almalarını ve kariyer yapmalarını teşvik ederken, aynı zamanda Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) ile inovasyonu küresel ölçekte desteklemeyi amaçlamaktadır.
 
Şu ana kadar dünyanın önde gelen 56 üniversitesinden ve 34 mühendislik disiplininden 267 öğrenciye ulaşıldı..
 
Geçtiğimiz sene nisan ayında gerçekleştirdiğimiz Türkiye lokal programa 53, Pakistan lokal programa 10 öğrenci olmak üzere toplam 63 öğrenci katıldı. Kasım ayında gerçekleştirdiğimiz global programa ise Türkiye’den 22, Pakistan’dan 8, Güney Afrika’dan 7, Romanya’dan 5 öğrenci olmak üzere, 25 üniversite ve 18 farklı bölümden, toplamda 42 öğrenci katılmıştır.
 
Haziran ayında fiziksel olarak gerçekleştireceğimiz WE-inTech: Türkiye programı, Türkiye’deki mühendislik, fen bilimleri ve teknoloji alanlarında, lisans eğitimi alan 3. ve 4. sınıf kadın öğrencileri hedeflemektedir. Her ne kadar öncelikle 'Yeni Nesil Ar-Ge'yi desteklemeyi hedefleniyor olsa da kadınların Ar-Ge ve mühendislik alanlarıyla ilgilenmelerini teşvik etme konusunda kararlıyız. Bu nedenle sadece kadın öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınacaktır.
 
Üç gün devam edecek olan workshop çalışması boyunca öğrenciler, dünyanın dört bir yanından araştırmacılar ve Arçelik ekipleriyle bir araya gelerek, inovatif fikirlerini uygulamalı çözümlere dönüştürme fırsatı bulacaklardır. Aynı zamanda, tasarım odaklı düşünce liderliği oturumları sayesinde atölye katılımcıları, topluma değer katan ürün ve iş modelleri geliştirme konusunda da çalışmalar yürütebileceklerdir.
 
Katılım hakkı kazanan öğrenciler aynı zamanda program kapsamında bir yıl boyunca mentörlük hizmeti alabileceklerdir. Öğrenciler, bir sene boyunca devam edecek ve katılımcılara özel düzenlenecek kariyer ve teknik eğitimlere katılma hakkı kazanacaklardır. Workshop’un tamamlanmasının ardından öğrenciler ayrıca, şirketlerimizde açık olan staj ve iş pozisyonlarını değerlendirme fırsatına da sahip olacaklardır.
 
27-29 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek workshop için başvurular, 26 Mayıs tarihine kadar açık kalacaktır. Programımızla ilgili ayrıntılı bilgiye
we-intech.com adresinden ulaşabilirsiniz.