TÜBİTAK Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü Dersleri

23 Ocak 2023 Pazartesi

TÜBİTAK-Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü (TBAE)

TBAE Dersleri

Gebze, TÜRKİYE

Bilindiği üzere bugün dünyada temel bilim alanlarında bilgi üretimi inanılmaz boyutlara ulaşırken, bu bilgilerin eğitim sürecine zamanında yansımasında doğal olarak sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu durum bütün dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de gözlemlenmektedir; Üniversitelerimizin yüksek lisans ve doktora programlarında yeterince ileri düzey dersler açılmamaktadır. Bunun gibi sorunların giderilmesi yönündeki gelişmelere önemli katkılar sağlamak amacıyla, TBAE bünyesinde genç araştırmacılara, son sınıf lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik ileri düzey dönemlik dersler açılmaktadır.

Bu kapsamda, Enstitümüz bünyesinde 2023 Yılı Bahar döneminde çevrimiçi “Kuantum Mekaniği: Temellerden Yüksek Teknolojilere” dersi açılmıştır.

Adı geçen ders 16 Şubat 2023 tarihinde Saat 15:00’da başlayacaktır.

NOT: Zoom bağlantısı bilgisi başvurusu kabul edilenlere gönderilecektir.

Web Sitesi: