Sürdürülebilir Kalkınmaya Yönelik Dersler Verildi

19 Şubat 2024 Pazartesi


 

Kimya Mühendisliği Bölümü, küresel, ulusal ve yerel program, plan ve stratejiler doğrultusunda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (BM-SKA) ve Çevresel Problemlere Çözümlerin hem öğrencilerimiz ve hem de toplum tarafından içselleştirilmesini hızlandırmaya yönelik eğitim faaliyetlerini 2023-2024 Güz Dönemi Eğitim Programında aktif olarak uygulamaya devam etti:

  1. Academic English-I: Writing: Prepare and submit a report (to the government) based on the literature and your critical thinking and reasoning on improving the sustainability by prevention of littering (çöp oluşumunu önleyerek sürdürülebilirliği iyileştirme konusunda literatüre ve eleştirel düşüncenize ve muhakemenize dayalı (hükümete sunmak için) bir yazılı rapor hazırlayınız).
  2. Principle Calculations in Chemical Engineering Process Design I: Based on a well-established production method and using a mixture of feed of sustainable raw materials complete fundamental process design calculations for a plant to produce 1000 tonnes/year of Cellulose and submit the results in the form of a formal report (yaygınca kullanılan bir üretim yöntemine dayanarak ve sürdürülebilir hammaddelerden oluşan bir besi karışımı kullanarak, 1000 ton/yıl Selüloz üretecek bir üretim tesisinin temel proses tasarımı hesaplamalarını tamamlayın ve sonuçları resmi bir rapor formatında sununuz).

İlgili sahada endüstriyel deneyime sahip Prof. Dr. Turgay PEKDEMİR tarafından yürütülen yukarıdaki dersler, BM-SKA’larının eğitim programlarımızda aktif olarak içerilmesinin yanında ileri eleştirel, fizik temelli düşünme yeteneği ile pasif öğrenmeden aktif öğrenmeye kadar kendi kendine öğrenme ve grupsal iş yönetimi deneyimini teşvik etmeyi ve de çevresel sorunlara hassasiyeti olan mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadırlar.