KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ve BİYOTEKNOLOJİ KONULU SEMİNER DUYURUSU

Tarih: 29.03.2023
Saat: 14:00

Yer: Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu

Çağımızın önemli bilim dallarından biri olan biyoteknoloji modern teknikler (özellikle moleküler biyoloji, nanoteknoloji, genetik mühendisliği, sistem biyolojisi, metabolizma mühendisliği, işlevsel genomiks, biyomedikal teknikler ve rekombinant DNA teknolojisi) kullanarak ziraat, hayvancılık, tıp ve çevre için faydalı ve karlı biyolojik sistemler ve ürünler geliştirmektedir. Biyoteknoloji alanındaki uygulamaların ve araştırmaların gerçekleştirilmesi için temel bilimler ve mühendislik bilimlerinin birleştirilerek disiplinler arası bir çalışma yapılması gerekliliği bulunmaktadır. Kimya mühendisliği ve biyoteknoloji bu doğrultuda bir araya gelerek multidisipliner bir çalışma alanı oluşturmaktadır. Kimya mühendisliği ham maddelerin, ara ürünlerin ve hatta atıkların katma değeri yüksek ürünlere dönüşümünde yer alan endüstriyel süreçlerin tasarımı, geliştirilmesi, sürdürülebilirliğin sağlanması ve bu süreçlerin çevre- insan dostu bir şekilde yönetilmesi için biyoteknolojik yaklaşımlardan yararlanmaktadır. Bu seminerde bu bakış açısı ile gerçekleştirilmiş çalışmalar ve sonuçlarına değinilecektir. Endüstriyel biyoteknoloji uygulamaları ve sistem biyolojisi ile modelleme süreçleri ele alınacaktır. Dr. Öğretim Üyesi Özlem ATEŞ DURU Şubat 2023 itibariyle Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü kadrosunda göreve başlamıştır. Seminer sürecinde fakültemiz ve üniversitemizde gerçekleşebilecek akademik işbirlikleri üzerine de tartışılacaktır.