Fakültemizde 23 Nisan Coşkusu Çocuk Üniversitesiyle Kutlandı

25 Nisan 2024 Perşembe



Üniversitemizden çocuklara 23 Nisan armağanı
TBMM’nin kuruluşunun 104’üncü yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin ilk yıllarında şehit çocuklarını korumak amacıyla temeli Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan, uzun yıllardır başta kendi çocuklarımız olmak üzere tüm dünya çocuklarını kucaklayan bir bayrama dönüşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası’nda Üniversitemizde Çocuk Üniversitesi düzenleniyor.
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü himayesinde Üniversitemiz Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (KATUM) ve Türk Kızılayı Bolu Şubesi iş birliğinde 24-26 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Çocuk Üniversitesi’ne, Canip Baysal İlkokulu, Kültür İlkokulu ve 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu’ndan 4’üncü sınıf 21 öğrenci katılıyor.
İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışına; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, KATUM Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yağlı Mavil ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Naciye Somuncu Demir, Türk Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı ve Türk Kızılay Bolu Şubesi yetkili ve gönüllü personeli, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.
 
Mühendislik Fakültesi’nde robotik kodlama eğitimi  
Açılış programının ardından ilk etkinlik, Mühendislik Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Özyurt’u ziyaret eden çocuklar daha sonra, yazılım laboratuvarında Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencisi ve Bolu Gençlik Merkezi Yazılım Eğitmeni Merve Nur Çetin ile birlikte Robotik programlama yaptı. Çılgın Türklerin uzay gemisiyle engel duvarlarını aşmalarını sağlayacak oyunun kodlamasını yapan öğrenciler, eğlenceli oyunun ardından tasarımı ve üretimi Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizce yapılan elektrikli araçları inceledi. Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Beken, çocuklara “Yapay Zekâ ve Teknoloji” hakkında eğlenceli bir sunum yaptı.