Fakültemiz Öğrencileri Staj Programını Hayata Geçirdi

11 Ocak 2024 Perşembe


Fakültemiz zorunlu staj programı daha etkin ve verimli hale getirmek amacıyla dijital platforma aktarılıyor. Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerimiz Talha Enes Baba, Enes Faruk Erdoğan, Mustafa Kerem Sönmemiş, İlknuray Sude Bilgin, Yasin Kavak, Sami Çakaloğlu, Rabia Şafak ve İrem Aliye Akman, bölüm hocaları Doç. Dr. Ferhat DEMİRAY ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet MİLLİ danışmanlığında geliştirdiği bu web tabanlı uygulama, öğrenciler ve şirketler arasındaki staj süreçlerini kolaylaştırmayı hedeflemektedir.

Uygulama, Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi’nde (UBYS) kullanılan öğrenci hesaplarıyla entegre bir şekilde çalışacak. Öğrenciler, bu platform üzerinden staj başvurularını kolayca gerçekleştirebilecek ve başvurularını sistem üzerinden takip edebilecekler.

Yetkililer ise staj başvurularını bu sistem üzerinden anlık olarak inceleyip, gerektiğinde onay verebilecekler. Şirketler de uygulamaya entegre edilerek, öğrenci başvurularını görüntüleyebilecek ve onay süreçlerini yönetebileceklerdir.

Bu yenilikçi staj yönetimi ve takip otomasyonu, öğrenci-şirket etkileşimini daha şeffaf ve etkili hale getirerek staj süreçlerini kolaylaştırarak, işbirliğini artıracak ve her iki taraf için de daha verimli bir deneyim sunacaktır.