-->

Ayvaz Elektromobil Ekibinden Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi'ne Ziyaret

20 Aralık 2021

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) makine, elektrik-elektronik ve bilgisayar mühendisliği öğrencileri tarafından ilk olarak 2017 yılında yapılan Ayvaz elektrikli araç, 5 yıl içerisinde kendini yenileyerek birçok yarışmada ödül aldı.

 

Aradan geçen her yıl öğrencilerin hummalı çalışmalarıyla geliştirilen Ayvaz Elektromobil, 2018 yılından itibaren her yıl Eylül ayında düzenlenen ve Türkiye’nin milli teknoloji üretimini artırmayı hedefleyen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamındaki yarışma ve etkinliklerde ilimizi başarıyla temsil ediyor.

 

Ayvaz elektromobil, yenilenen ekiple birlikte daha büyük başarılara imza atabilmek için ilimizde ki iş adamlarının da desteğini bekliyor. 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 2 milyon kişinin ziyaret ettiği TEKNOFEST’te yarışan Ayvaz elektromobil, 110 takım içerisinden seçilen 24 takım arasında yer aldı ve genel sıralamada 13’üncü oldu.

 

Son olarak Ayvaz Elektromobil Ekibi olarak Tanıtım ve Yaygınlaştırma kapsamında şehrimizin en başarılı okullarından Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesine öğrencileri teşvik etme amacıyla anlamlı bir konferans gerçekleştirdi. Konferansta 5 yıllık bir geçmişe sahip Ayvaz Elektromobil ekibinin Akademik Danışmanı, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Rıfkı Terzioğlu, Takım Kaptanı Serhat Ekinci ve Yardımcısı Berkcan İleri, Teknoloji Bilim ve Proje Öğrenci Topluluğu Başkanı Damla Demirbilek, Birim sorumluları Merve Kara, Enescan Akyüz, Furkan Kırdaş, ve Mehmet Can Kara Ayvaz Elektromobil’de yapılması hedeflenen yeniliklerin yanısıra mühendisliğin geçmiş ve günümüzdeki anlamı, lise-üniversite geçişinin faktörleri, elektriğin ve temiz enerjinin gelecek politikalarının nasıl olması gerektiğini açıkladı.

 

Ayvaz Elektromobil Ekibini ağırlayan ve gençlerle buluşturan Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi Müdürü Bayram YILDIZ; Ayvaz Elektromobil Ekibi Danışmanı Doç. Dr. Rıfkı TERZİOĞLU ve ekibine konferans katılımları için teşekkür ederek bu tür organizasyonların gençleri teşvik edebilme açısından çok önemli olduğunu, lise ve üniversite ekiplerinin iletişim halinde çalışmasının gerekliliğini ve en kısa sürede lise öğrencileri ile bir ekip oluşturup, BAİBU Mühendislik Fakültesi’ni ziyaret ederek bu çalışmaları yerinde görmeyi arzuladıklarını ifade ettiler.

 

Top